Recension av film

 
Jag, mamma och pappa såg nyss klart filmen War Horse. Filmen var verkligen otroligt bra och sorglig i vissa delar! Den handlar om Alfred vars pappa köper en häst på auktion, helt obestämt. Albert uppfostrar och tar hand om hästen som han döper till Joey. Efter ett tag så separeras Joey från Albert eftersom att Joey ska ut i krig, Albert vägrar att lämna sin häst och vill följa med, men han är för ung. Sedan får man följa Joey ute i kriget och jag kan säga er att tårarna rann som satan!
 
En underbar film verkligen, jag rekommenderar den verkligen. Helt fantastisk.

Mjukisbyxor

När jag kom hem igår låg de här på min soffa som mamma hade köpt, sjukt sköna är dem!

Gryta Södergård 2012

Kom hem från Gryta runt 6 igår och orkade inte blogga.
Har iallafall haft det så inihelvetes kul och jag fick då samma ponny som jag hade första året, KissMe De Gennes eller Kulan som han då kallas. Jag började nästan gråta när jag fick veta att han skulle gå med för efter första ridlägret blev han såld fast han stod fortfarande kvar men han gick inte med på ridlägrerna och nu i höst ska han säljas igen... Sista rundan på honom, alltså uppvisningen, gick så sjukt bra! Han brukar bli nervös på uppvisningar och tävlingar men det här var första gången han någonsin kommit runt en bana utan att bete sig konstigt eller göra sina kända ''harhopp'' som jag kallar dem, haha. Fick beröm efter av ägaren av Gryta att jag red honom bra och det kändes sjukt bra att få höra det, då han är svår. När vi åkte hem grät jag som satan i gatan, känslan av att aldrig få se honom igen. Fy fan. Hoppas verkligen att han antingen säljs någonstans i närheten av där jag bor eller att han står kvar på Gryta!
 
Vaknade iallafall vid 15.10, haha blev riktigt rädd när jag såg klockan när jag vaknade men antar att jag var trött efter veckan. Ska inte göra någonting idag, bara ta det lugnt och packa upp.

HV Polo ♥

 
 
 
 
 
 

Godmorgon på er

 
Jag vaknade för ett tag sedan och har bara degat i sängen. Idag har jag inte bestämt vad jag ska göra, kanske packa upp allt jag hade med på ridlägret. Imorgon så drar jag till mitt landställe igen och jag kommer att kunna blogga därifrån. Denna vecka är snart slut så jag orkar inte planera så mycket haha!

Hemma från Gryta Södergård

 
Nu är jag hemma från Gryta Södergård! Det har varit en fullspäckad vecka med mycket roligheter. Vi hade dock väldigt dåligt väder både måndag och tisdag, men resten av veckan var det fint! Jag red iallafall på en D-ponny som hette Rudy, Connemara och stickelhårig. Hon är en väldigt mysig ponny, dock är hon bitchig, hon gör helst som hon själv vill. Hon var väldigt härlig att hoppa iallafall och har en väldigt fin teknik! Vi hade iallafall en liten tävling idag som avslutning och det kändes sådär. Hon hade inte alls något sug i hinderna och jag fick driva väldigt mycket. Vi kom fel på i stort sätt alla hinderna, men vi klarade oss felfria, är dock inte helt nöjd. Annars har hela veckan varit helt underbar på alla sätt!
 

Uppdatering om läget

 
Hej bloggen! Jag och Hanna är som sagt på ridlägret just nu, och pga att vi inte haft någon nätuppkoppling så har vi inte kunnat blogga. Vi har det i vilket fall jättebra, skulle kunna stanna här ett par veckor till! Anyway, imorgon är det hemfärd. Vi bloggar ordentligt när vi kommit hem!
               
 

Pysen

 
Kom på att jag faktiskt inte har presenterat min lilla prins för er än!
 
Pysen är en liten B-ponny som är född -04. Pysen är en busig ponny som väldigt gärna gör som han själv vill och skiter helst i ryttaren om han fick bestämma. I början när jag red honom bockade, stegrade och skenade han men nu har vi blivit bättre tillsammans, fast problemet är att vi funkar bra när jag rider och jag litar på honom till 100% och galopperar utan tyglar utan problem men när det gäller samarbete från marken mellan skiter det sig mellan oss. Han går knappt att longera, han springer bara över en eller springer därifrån, han backar rakt på en och har inte så stor respekt för en på marken. För någon månad sen kom han på hur han kan komma undan och springa ifrån en när man tar in honom. Första gången han gjorde så mot mig sparkade han mig och sen dess är jag livrädd för att ta in honom. Jag har haft problem förut med små busiga ponnys som gör likadant så då kom minnena tillbaka. Men i lördags åkte jag ut dit och jag och hans ägare tog in honom tillsammans och hon hjälpte mig med olika knep om hur jag ska fixa honom vid intagning, känns lite bättre nu men ska kämpa på! Har bestämt mig för att ha mer arbete från marken nu, knyta band mellan oss och att han får respekt för mig från marken.
 

10 saker ni inte visste om mig

  1. Jag biter förfärligt mycket på naglarna, måste sluta!
  2. Fotografering ligger mig varmt om hjärtat.
  3. Jag har spelat fotboll i AIK.
  4. När jag var fyra år gammal började jag på ridskola.
  5. Jag hatar när folk är otacksamma.
  6. När jag var liten så led jag av stark klaustrofobi.
  7. Jag är väldigt höjdrädd.
  8. Jag blir väldigt lätt svartsjuk, hehe.
  9. Jag är väldigt lat och slö.
  10. Jag sjunger ALLTID i duschen.

GPA-ridhjälmarna

 
Det finns nog inte någon snyggare ridhjälm än GPA-hjälmarna.. vill haaa! Jag älskar utseendet och designen, har testat en sådan i butik och den är otroligt bekväm. Jag tycker dock att priset är väldigt saftigt, de kostar runt 5000-6000:-.. men någon gång ska jag äga en sådan!
 
 
 

Sjukgymnast

 
Jag har skrivit att jag har varit hos en doktor och sånt för min huvudvärk. I onsdags var vi hos en doktor och hon sa att jag var väldigt stel vilket kan ha att göra med min huvudvärk... Så vi bestämde att jag ska få gå hos en sjukgymnast någon gång ibland, känns lite konstigt men det blir säkert bra! Sen ska jag få massage typ också och sen sa hon att det var jättebra att gymma så jag och mamma ska sätta igång med det direkt igen efter ridlägret! Hoppas att huvudvärken försvinner snart... 
 

Utvärdering av Gaiters Horsehead

 

Jag har haft dessa chaps i ungefär två år, och jag tycker att de är helt okej. Chapsen sitter inte riktigt som en smäck, och de är lite stora vid foten. Jag måste nog ändå ge kvalitén beröm, eftersom att de har väldigt fina sedan jag köpte dem. De viker sig som sagt lite i foten, och den lilla ''remmen'' vid klacken är också lite stor. Jag tycker dock om dessa chaps väldigt mycket, köpta på Hööks för 459:-!

This or that

 
Hoppning/dressyr
Dressyrmupparna/TeamSL
Pullargrimma/Vanlig nosgrimma
Bett/Hackamore - Beror på vad ponnyn trivs med.
Röda Tretorn Advance/Ljusblåa Tretorn Advance
GPA/Whitaker
Kingsland/Schockemöhle 
Häst/Ponny
John Whitaker/Kingsland
Sadel/barbacka 
Pikeur/Kingsland
Pigg häst/mindre framåt häst
Halvblod/fullblod
Hv Polo/Scapa 
Uteritt/träning
Glass/tårta
Vitt/blått (på hästen) 
Sommar/vinter
Jul/födelsdag
Nellie Berntsson/Dressyrmupparna 
Fota/fotad
Hööks/Kingsland
Dressyr/uteritt
Kompisar/bloggen
Kaffe/varm choklad
Ful & snäll/snygg & dum
Plattång/locktång
TV/Data
Glass/Bakelse
SkvallerbloggVanlig blogg”
hästblogg/modeblogg 
Blogg/Facebook 
Jul/nyår
Schabrak/vojlock 
Litet stall/stort stall
 

Godnatt bloggen

 
Nu ska vi försöka att sova, så att vi inte är helt döda imorgon. Vi har skrivit tidsinställda inlägg och det kommer att komma upp minst två inlägg per dag måndag-fredag. Godnatt på er!
               

Söndag

 
 Nu har jag och Hanna gått in i stugan efter bad i pool. Vi cyklade först till den allmänna poolen och badade där, vi var helt hype, standard! Efter det så cyklade vi hem igen och badade i vår jacuzzi ett bra tag, och nu sitter vi i soffan och chillar. Anyway, imorgon blir det att kliva upp klockan 08:00 och sedan åka en timme efter. Vi kommer att blogga därifrån minst en gång per dag, så helt utan uppdatering blir ni inte!

Min kära vän

 
It is not easy to be yourself, in a world full of perfections.

Utvärdering av Equi-Théme ridhjälm

'
Jag tänkte skriva en liten utvärdering av min kära Equi-Théme ridhjälm! Den är snygg och sportig, och funkar bra i hoppning. Jag tycker om den väldigt mycket, dock tycker jag inte att den funkar att ha i dressyr. Jag ångrar iallafall inte alls köpet! Den väger väldigt lite och är ställbar vid bakhuvudet, och jag köpte den för 1049:- på Hööks. Det enda minuset är smutsfläckar blir väldigt synliga på hjälmen. Men den är absolut värd sitt pris!

Godmorgon

 
Godmorgon!
Idag ska jag ut till Alices land och imorgon taggar vi Gryta! Har duschat och fixat mig och ska strax byta om, kanske bloggar från bilen sen annars bloggar jag senare hos Alice!

Besök av Hanna

 
Idag kommer Hanna hit till mitt land, whoop whoop! Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på än, men med tanke på alla roligheter som finns här så blir vi säkert inte uttråkade. Det blir iallafall mycket bad i pool skulle jag tippa på. Anyway, dagen efter så skjutsar pappa oss till lägret. Vi ska samlas på gårdsplanen vid stallet klockan 10:00, vilken betyder tidig morgon och likadant resten av veckan. Varken jag eller Hanna tycker om att kliva upp tidigt på morgonen, men det är så det är! Det ska bli riktigt roligt iallafall.

Godnatt alla läsare

 
Nu ska jag gå och dejta kudden, godnatt kära bloggläsare!

Midsommardagen

 
Vid ett drog jag och mamma ut till Pysen. Det gick awzum! Känns bättre nu, när jag vet hur jag ska göra.
Sen åkte vi till Coop och handlade lite till ikväll för att mormor skulle komma på middag, hon åkte nyss och nu sitter jag och lyssnar på musik. Imorgon åker jag ut till Alices land och på måndag åker vi till Gryta! Så uppdateringen kommer inte vara på topp direkt men har gjort några tidsinställda och ska göra några till och sen ska jag försöka blogga minst en gång om dagen där iallafall!

Min lördag

 
 
Idag har jag inte gjort något speciellt egentligen. Gästerna har åkt hem och det är bara familjen här nu. Jag har gått runt i myskläder hela dagen och inte orkat göra mycket, har endast spelat lite fotboll och badminton. Ikväll så ska jag iallafall kolla på fotbollsmatchen (Spanien - Frankrike). Jag är i vanliga fall inte så djupt intresserad av fotboll, men eftersom att jag har hejat på Spanien väldigt länge så kan det bli en spännande match. Anyway, jag ska överföra bilder till datorn från min kamera nu, kanske lägger upp ett par bilder här!

Tröja från Kingsland

 
 
Jag checkade nyss runt på Cheval Ridsports hemsida, och hittade denna godingen ovan. Ge mig, ge mig, ge mig! Jag funderar på att köpa en sådan, dock kommer det nog att svida i plånboken lite...

På väg hem

 
På väg hem från Pysen nu, bloggar när jag kommer hem!

Förlåt, förlåt, förlåt

 
Förlåt, förlåt och en än gång förlåt för kass uppdatering från min sida. Jag är som sagt på mitt landställe och vi har problem med uppkoppling på nätet, that's why. Gårdagen spenderades med härlig släkt! Det blev bad i pool, badminton, femkamp och god mat. Vi drog ner till poolen också, det var galet mycket folk! Jag träffade några jag kände där också, snackade lite med dem också, trevligt. Sedan blev jag uttråkad, så jag och pappa cyklade hem igen. Det har inte hänt så mycket mer, idag åker gästerna hem och sedan blir det chill all day.

Keff uppdatering

 
Så himla dålig uppdatering från mig idag/igår känner jag, fy..
Har haft fullt upp och inte hunnit sätta mig vid datorn! Ska ta och fixa några tidsinställda inlägg nu så bloggen inte dör helt medan vi är på ridläger!

Tavsnäs

 
Efter förra inlägget följde jag med mamma och lämnade min brorsa vid en färja för att han skulle ut till sin kompis land. Jag har precis ätit och ska ta och fixa min ryktlåda och borstar inför ridlägret!

New in

 
Var som sagt med mamma i Bromma idag och det här följde med hem:
Keps från Stadium
Produkter från Åhlens och Coop
Badboll och frisbee från Stadium
Två linnen och strumpor från Cubus
Två nagellack från Cubus
'
 

Midsommarafton

 
Idag är det midsommar och mina planer är att umgås med mamma. Skulle kanske ha åkt upp till farfar med pappa, men jag ska på ridläger och till Alices land så jag hann inte dit + att mamma inte ville vara ensam hemma idag.
Idag har jag och mamma varit i Bromma och handlat det sista till ridlägret och nyss har jag packat klart, riktigt skönt! Längtar helt sinnessjukt till söndag..
Hörs senare

Utvärdering av Mountain Horse Venice High Rider

Jag har haft dessa stövlar nu ett tag och jag kan inte säga mer än att jag älskar dem. De är helt underbara, och snygga är de också! Jag köpte de på MyOne för endast 1999:-. Det enda minuset är att man måste "rida in" dem lite så att de töjer och sänker sig lite, men jag ångrar absolut inte köpet och jag rekommenderar dem starkt!

Kortfattat om min kväll

 
Jag har nyss kommit in i stugan efter ett dopp i poolen och en match i badminton. Trevligt och mysigt! Imorgon kommer släkten och jag kommer som sagt inte vara så aktiv på bloggen då. Jag kommer fixa iordning något tidsinställt inlägg iallafall, så helt utan uppdatering blir det inte. Anyway, ska ta och titta på Eva och Adam (hahaha) på SVT Play nu, detta inlägget blir det sista för idag!

Lackade nosgrimmor

ag tycker att träns med lackad nosgrimma är så galet snyggt och exklusivt! Jag vet dock inte varför, men det är verkligen stilrent och läckert. Jag har sett ekipage på banorna som har sådana träns och det är verkligen fint, speciellt i dressyr!

Min dag

 
Har inte hunnit blogga idag, därav den dåliga uppdateringen från min sida. Som sagt så sov Jenny här igår, vi somnade runt fyra typ, sen vaknade vi vid 12 och hon blev hämtad för en stund sen. Jag har packat iordning allt nu, sen är det bara det allra sista kvar! Jag ska se klart på min film sen vet jag inte vad jag ska göra .. Aja får väl blogga lite mer senare!

Uppdatering om dagen

 
Idag drar jag och mamma till landet, och vi firar midsommar där. Uppdateringen kommer inte att vara den bästa imorgon, kommer vara upptagen med annat och försöka vara social. Än så länge denna dag har jag inte gjort så mycket, endast packat lite och fixat iordning mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen, bloggar mer senare!
 

Läkaren - min anledning

 
Jag gick som sagt till läkaren igår och det är på grund av huvudvärk. Nu tänker ni säkert, ja ja lite huvudvärk skadar ingen, men jag får huvudvärksattacker, jag blir jätteyr, mår skitilla och får sådan huvudvärk så det känns som om att jag seriöst kommer att dö vilken sekund som helst. Jag har fått tagit massor av blodprover sen jag fick det här och jag fick röntga huvudet förra månaden men jag har varit frisk så vi tror att det kan vara migrän. Så nu har jag fått migränmedicin som jag ska få testa då den förra medicinen inte fungerade på mig men nu hoppas jag att det kommer att funka!

Fyndat på Decathlon

 
Jag fick som sagt inte med de produkterna hem som jag hade tänkt köpa när jag var på Hööks och Horze. Min kära moder kom hem och erbjöd att åka till Decathlon och köpa de produkter jag ville ha. Vi drog dit och jag hittade två jättefina pikéer (en marin och en ljusrosa), två par strumpor och hästgodis. Det var det jag köpte, hittade inget mörkbrunt schabrak där heller tyvärr, that's life! Jag har tyvärr inga bilder på köpen att visa.
 
Anyway, nu är all packning klar till ridlägret! Hanna kommer som sagt på söndag och dagen efter skjutsar pappa oss till lägret, men innan så blir det party all niiight!
 

Outfit

 
Vit Hollister blus
Svarta jeans

På väg hem

 
Jag sitter nu i bilen på väg hem från Hööks och Horze. Jag köpte bara pälsglans, kände att jag inte behövde någon tröja eller ett par strumpor sedan jag rensade mitt skåp. Dock är jag deprimerad över att jag inte hittade ett enda mörkbrunt allroundschabrak i storlek FULL! Att det ska vara så svårt.. jag hinner inte beställa något heller. Det gör dock inte så mycket egentligen, hittade en tröja igår som matchar mitt marina schabrak, så världen går inte under den här gången heller. Jag har någon tendens att allting måste matcha.. haha.

Kladdkaka

 
'
 

Läkaren

 
Godmorgon!
Vaknade runt halv 12 och packade lite till då. Har precis bakat en kladdkaka och ska snart mot läkaren. Bloggar sen!
 

Träns från Dyon

 
En vacker dag så SKA jag köpa ett träns från Dyon! Jag älskar det stilrena utseendet och dess funktioner, det är väldigt genomtänkt. Jag har hört att tränsen ska ha en väldigt bra passform också!

Godmorgon bloggen

 
Jag vaknade för en stund sedan, skönt att sova ut ordentligt! Idag så drar jag och pappa som sagt till Hööks och Horze vid klockan två. Jag har inte bestämt några andra planer för dagen, ska bara packa det sista. 

Godnatt

 

Uppdatering

 
Haha random bild...
Ser på film nu och bloggar, ska inte göra så mycket mer den här kvällen. Bloggar mer senare!

Morgondagens planer

 
Imorgon så drar jag och pappa till Hööks och Horze i Upplands Väsby. Vi åker runt lunchtid, har ingen aning om när vi kommer hem. Det kommer säkert att ta ett tag iallafall, jag måste verkligen hitta ett schabrak som matchar min bruna tröja! Jag har checkat runt lite på butikernas hemsidor, har hittat ett par som jag är intresserad av, dock litar jag inte på hur färgen ser ut på bild. Det här var egentligen ett heeelt onödigt inlägg, randooom.
 

Mörkbrun outfit

 

Hemma från stallet

 
Jag har inte hunnit blogga något på morgonen, sorry guys. Jag kom hem från stallet för ett par timmar sedan. När jag och Hanna kom dit så var alla boxar mockade och klara, så vi slapp det haha. Vi tog in Esset från hagen och gjorde iordning honom. Utrustningen för dagen blev repgrimma, schabrak med täckgjord och damasker. Ridpasset blev väldigt kravlöst och jag fokuserade mest på att hålla ett jämnt tempo, det funkade riktigt bra i traven och han gick väldigt fint emellanåt! På slutet så blev det lite ''flamsridning'', fattade galopp och sträckte ut armarna och skrek "WOHOOO!", härligt var det. Det blev väldigt flummigt också, väldigt oseriöst haha. Sedan ville Hanna testa att rida baklänges barbacka på Esset, så det fick hon göra!

Stressig morgon

 
Min morgon började väldigt stressigt... Jag vaknade vid kvart i tio som jag skulle men sen somnade jag om och väcktes av mitt alarm som sa att jag skulle gå till tunnelbanan, haha så hade åtta minuter på mig att springa ner till tunnelbanan men jag hann som tur var!
Jag fotade Alice och Songen, fixade bland mina saker och sånt idag, resten var redan fixat. Nu sitter jag och bloggar och äter, och ska strax sätta på en film.

Planer - resten av veckan

Onsdag: Ska ta det lugnt, vara med Jenny tror jag, Jenny sover här.
Torsdag: Ska vara med Jenny, börja packa inför ridlägret.
Fredag: Midsommarafton, vara hemma med mamma hela dagen, myspys haha.
Lördag: Dra till Pysen, rida och fixa i stallet. Packa det sista.
Söndag: Kanske åka ut till Alices land, beror på om det funkar, sova där.

Ska inte göra så mycket den här veckan, bara ta det lugnt, packa och fixa det sista. 

Utvärdering av RaceSafe säkerhetsväst




Jag har alltid älskat denna säkerhetsväst, både utseendet och bekvämligheten! Säkerhetsvästen har små
''kuddar'', vilket gör den mycket följsam än andra säkerhetsvästar. Jag har den i svart, men den finns även i fler färger. Säkerhetsvästen är ställbar i sidorna, ett stort plus! Jag kan faktiskt inte komma på något minus med den. En otroligt bekväm säkerhetsväst, den finns på Hööks för cirka 2 795:-, den är absolut värd sitt pris och jag rekommenderar den starkt!


Veckans bestämda planer


Tisdag: Esset ska ridas, ev. fotar Hanna oss, stallsysslor.
Onsdag: Inget bestämt, drar möjligtvis till Hööks och Horse om inte dagen efter.
Torsdag: Jag och la familia åker till landet och förbereder inför midsommarafton.
Fredag: Vi får besök av gäster, 5-kamp och dra ner till midsommarstången vid den allmänna poolen, brukar vara massor av hot boys där i vår ålder Hanna!
Lördag: Gästerna åker hem, det blir väl mest chill all day long.
Söndag: Hanna kommer ev. ut till mitt land, vi får se vad vi hittar på. Dagen efter så är det ridläger, TAGGA!

Nu fick ni en liten överblick över hur min vecka kommer se ut!




Sista för idag



Stänger ner datorn nu, ska se på TV en stund och sen försöka sova. Godnatt!

Tisdagsplaner


Ska gå upp vid halv tio, sen drar jag ut till stallet och träffar Alice där. Jag ska mocka, smörja saker, fixa i stallet, fota Alice och Esset, stallsysslor helt enkelt. Spendera mestadels av min dag där antagligen, sen ska jag ta hem alla saker inför ridlägret!

Mys-outfit



Har släpat mig runt i lägenheten hela dagen i de här kläderna, enkla myskläder.

Hööks och Horze


Jag har lagt nu fram lite saker som jag ska ha med på lägret, mycket blir det! Jag måste dock åka förbi Hööks och Horze på torsdag för att köpa lite annat välbehövligt. Det på bilden nedan är det jag beräknat att jag ska köpa.


New in


Jag var som sagt på Hööks och Horze i söndags och det här fick jag med mig hem:


Ett par vanliga bruna ridbyxor från Horze, 299:-.


En ljusblå tjocktröja som det står ''Equestrian'' på vänster arm, från Horze, 499:-.

Nöjd med sakerna, behövde de till ridlägret så det var bra!

Måndag

Jag vaknade runt elva, satte på en film och bara chillade. Gick upp och åt lunch och sedan dess har jag städat och fixat iordning alla saker som ska med till ridlägret nästa vecka! Jag har smort mina stövlar och ordnat dem för de såg förjävliga ut rent sagt... Duschade nyss och nu sitter jag och för över bilder till datorn, ser på film, skriver packningslista och bloggar! Jag ska gå och fixa melon om en stund men först ska jag lägga ut bilderna på det jag köpte igår, så håll utkik!

En dag som denna


Vad ska man göra idag då, må ni tro? Jag har inga speciella planer, kanske börja packa lite inför ridlägret på måndag. Åh, jag är så taggaaaad! Jag ska försöka att ordna några tidsinställda inlägg medan jag är borta (måndag-fredag). 

Angående finalen i Agility-SM:et så finnes bilder. Om ni så önskar så kan de läggas upp!

Utvärdering av Roeckl Sports



Handskarna ovan från märket Roeckl är helt underbara! Jag själv har exakt de handskarna på bilden, och man får ett bra grepp och designen på handsken är väldigt snygg. Handsken finns i fler olika färger, och jag köpte dem på Decathlon för endast 279:-. Jag rekommenderar dem starkt, perfekta handskar!


Min helg i text och bilder


Fredag:


Jag var i Sumpan en stund med Jenny, sen drog vi till affären och köpte jordgubbar och choklad. Myste på balkongen och invigde sommarlovet helt enkelt!

Lördag:

Jag red sista dressyrlektionen på Gipsy, buhuuuuu, nej men vi hade stafett och jag red barbacka. Vi hade ett hinder med i leken också så jag hoppade även babacka på henne första gången! Det gick asbra.
Sedan åkte jag, Maja, Lina och Elsa hem till mig och fixade mat och sånt. Sen hyrde vi film och gick ut och fotade, hade en mysig tjejkväll!

Söndag:
Idag har jag inte tagit några bilder.. men ni får nöja er med text!
Maja åkte vid halv tolv för att kolla på hennes brorsas match ,sen somnade vi om och vaknade vid tolv. Då fixade vi oss och sedan drog jag, Elsa, Lina och pappa ut till Hööks. Jag hittade ett par ridbyxor på Horze och en skön tjocktröja! Love it.

Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra, men tror att jag ska sova ut, packa upp massor av saker, fota sakerna från idag så att ni får se och sedan kanske gå ut och springa!

Om Hanna

Jag heter Hanna Ploog och kommer också att blogga här, jag är född -98. Jag rider tre gånger i veckan, två gånger på ridskola och en gång på medryttarhäst. Jag rider mest dressyr på en ponny som heter Gipsy Carol på ridskolan, men jag är en allround-ryttare. Förutom ridningen tränar jag då och då på ett gym på min gård, jag spelar även lite piano, sjunger och fotar!

 
 
 

Min helg

Idag kom jag och mamma hem från mormor, vi var hos henne hela helgen. Vi kom dit på fredagen och då hände inget speciellt, fick reda på att det var SM i Agility Trial precis utan för mormors lägenhet. Jag och mamma gick ut en stund för att kolla på lite, men vi gick in igen för att vi skulle käka. Dagen därpå tvingades jag med på min systers fotbollsmatch och vara fotograf. Efter matchen tog jag och mamma en sväng till Dollar Store och fyndade lite. Jag köpte två facial scrubs, shampoo, balsam, hårinpackning (mamma betalade hårvården), ett pennskrin, två pärmar och två mappar (till skolstarten). Idag fotade jag Agility-SM:et och det var många duktiga hundar och "förare". Sedan fick jag något ryck om att jag ville klippa mina hårtoppar, haha. Mitt hår har slutat växa för länge sedan.. men nu kommer det börja växa igen när det slitna är borta. Det var ett sådant klassiskt "FML-moment", men nu är jag glad att jag gjorde det. Nu ska jag bara be min mamma att gömma min plattång någonstans, haha! 

Another Song


Another Song, även kallad Esset, är min medryttarhäst och har varit det sedan januari 2011. Han är ett halvblod på cirka 158 cm i mankhöjd och hans ålder är okänt. Han är brun med svart man och har ett stjärn i pannan.
 Essets temperament varierar, men oftast är han pigg och kan vara het. I dressyren kan han bli hur fin som helst, om man hittar ''knapparna''. Vi har precis börjat grunderna i hoppning, att han inte ska vara rädd för bommar och att han ska kunna gå över utan att tro att de ska bitas. Jag tror absolut att vi kan komma in på hoppningen mer när han har vant sig vid allt. I dressyren gör han alltid sitt bästa, men när han tycker att det ''tar emot'' för honom så kan han börja studsa och småstegra lite. Dock har det betéendet minskat.
Jag vet tyvärr inte alls mycket om hans lite tidigare historia, dock bara att det har hänt olyckor relaterade till människan, vilket har lett till att han inte har litat på alla till 100 %. Det är det jag använder NH:n till, för att komma varandra närmare, och det känner jag att vi har gjort. Vi litar på varandra mer nu än någonsin förr, och vi vågar mer tillsammans. I början vågade jag knappt trava, för att jag var så rädd att han skulle skena iväg, eftersom att han då är väldigt pigg. Nu kan vi tillsammans gå i alla gångarter vare sig det är i träns och sadel eller barbacka med grimma, och vi fortsätter, ända upp till vårat mål!

Om Alice

Jag som sitter bakom datorskärmen heter Alice och är född år 1998. Jag ska börja mitt tredje år på IESB, där jag trivs jättebra. Tidigt märkte jag att hästar var min passion, och när jag runt var fyra år gammal började jag på ridskola. Nu har jag min medryttarhäst (som ni kommer få se och höra mycket om i bloggen) som jag rider och tränar med i min egen filosofi av Natural Horsemanship, dressyr och hoppning, rider även en gång i veckan på ridskola. Fotografering ligger mig varmt om hjärtat, som ni också kommer att se mycket av. Jag bor i Stockholmstrakterna, men har alltid velat bo lite längre ut på landet. På fritiden hänger jag i stallet eller rider, är med kompisar, eller bara chillar galet!




RSS 2.0